Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Упознајте Тару Јокић: Тенисерка која ће прославити Пале и Источно Сарајево

Извор: Филтер

У седмицама одржавања Ролан Гароса одржавала су се и државна првенства БиХ за младе тенисере у конкуренцији до 14 и 16 година.

Сјајна, талентована 14-годишња тенисерка Тара Јокић са Пала чланица ТК “Јахорина”, остварила је свој најбољи резултат на Државном првенству и самим тим постала је прва која је у овом спорту државни првак која долази из општине Пале.

Тара је Мостару на Државном првенству У16 фантастичном игром у конкуренцији двије године старијих играчица заузела прво мјесто и постала државни шампион до 16 година.

Тара је у четвртини финала била боља од првог носиоца турнира резултатом 2:1 у сетовима, први сет је изгубила али се онда опоравила у стилу Ђоковића и преокренула резултат, те добија други сет са 6:2. Услиједио је сјајан трећи сет са 6:1. Такође својом одличном игром добија меч полуфинала са 2:0 (6:3, 6:2) и у финале улази са великим самопоуздањем гдје противницу добија такође са 2:0 (6:2, 6:3).

Истичемо и то да је Тара и вицешампион у узрасту до 14 година и шампион у дубловима, на Државном првенству које је одржано 25. маја у Добоју.

Тара је и одличан ђак осмог разреда ОШ “Пале”. Дјевојчице њеног узраста које се такмиче на европском нивоу прешле су већ на онлајн школовање и тренирају од четири до шест сати дневно, док Тара тренира два сата јер похађаа редовну наставу. Недостатком инфраструктуре и тренера приморана је да путује 60 км на тренинг у Вогошћу пет пута седмично, а то јој додатно одузима вријеме за учење и обавезу једном родитељу да стално посвети пет сати свог времена за вожње на тренинг.

На родитељима је и додатно оптерећење јер је искључиво родитељи финасирају, а њени трошкови нису мали и постају велико оптерећење за породицу.

Како је ово скуп спорт и велико одрицање породице и саме Таре, надамо се да ће институције и привредници општине Пале и града Источно Сарајево па и Олимпијског центра Јахорина увидјети таленат ове сјајне, скромне дјевојчице јер је она права реклама у Европи за Пале, Источно Сарајево па и за олимпијску љепотицу Јахорину.

Родитељи се надају подршци, како бисмо у будућности нашу талентовану суграђанку могли гледати на Ролан Гаросу.

Тара идуће седмице учествује на европском турниру У14 који се одржава у Тузли. Вјерујемо да ће наставити са одличном игром и постићи одличан резултат.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com