Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Додик: Српска је сад додатно заинтересована да на власт у Србији не дођу антисрпске структуре

Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Извор: Срна

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Српска сада додатно заинтересована да на власт у Србији не дођу неодговорне антисрпске структуре из Београда које су је клеветале, нагласивши да је тај интерес чак и већи него што га има било која структура у Србији.

Додик је навео да није очекивао да ће се дио опозиције у Србији усудити на директну конфронтацију са српским народом у Републици Српској, што им грађани Српске сигурно неће опростити.

– Ми смо заинтересовани да Србија буде стабилна, а не да буде инструмент страних сила па да млатарају Српском онако како видимо да би то радио (Драган) Ђилас, окупивши око себе људе који у континуитету клевећу Републику Српску, што је, по нашем схватању, крајње злонамјерно – рекао је Додик за “Политику”.

Он је навео да том менталнм кругу, који је лишен сваког осјећаја за политику, жели да поручи да никада више неће добити подршку људи из Републике Српске које, како је рекао, никада нису питали како живе.

Додик је додао да не може да каже да је изненађен, иако ударац из Београда није очекиван, те да је зато то болно.

– Дио те опозиције која сада клевеће нас из Српске јер смо користили наша права у складу са законима Србије у континуитету има негативан однос према Републици Српској. Током изборне кампање у стереотипима типичним за такозвани круг двојке говорили су о нама као о геноциднима, фаворизовали Сарајево, описивали нас као терет, зле и прљаве, па испада само да им није нас, ето, живјели би боље – навео је Додик.

Он је додао да је потпуно погрешан невјешти покушај дијела опозиције да то сада представи као да неко други тобоже хоће да завади Србе с обје стране Дрине, те да говори о њиховој неадекватности за политичке процјене.

– Умјесто да су се извинили, додатно нас праве идиотима. Све ово створило је мотив код гласача у Републици Српској да учествују на изборима – рекао је Додик.

Он је нагласио да сада од руководства у Београду тражи да обезбиједи да Србија призна српско држављанство свим грађанима Српске. “Сада за то имамо додатни мотив”, рекао је Додик.

Он је навео да то што је опозиција у Србији посао радила траљаво уздајући се у састанке у западним амбасадама не може да им буде изговор да излаз траже у сијању мржње према Српској.

– То никада нећемо заборавити, ни политички, ни персонално. Нама је доста таквих ствари. И сада ћу се, ако затреба укључити у дијалог и озбиљан политички сукоб са њима по том питању – рекао је Додик.

Он је нагласио да је свако ко напада Републику Српску, без обзира на то да ли је ријеч о Кристијану Шмиту, Мајклу Марфију или Драгану Ђиласу за њега иста мета и да ће тако бити третиран. “Занемарите Вучића, сада имате посла са нама”, нагласио је Додик.

Додик је истакао да је важно то што је Србија на изборима дала већинску подршку Александру Вучићу, који ће је, како је рекао, одржати стабилном без обзира на налете.

Он је оцијенио да је највећи разлог за подршку Републике Српске Вучићу, геополитичке природе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com