Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Pročitajte ko u Istočnom Sarajevu ima dozvolu za rad u utorak

Izvor: Filter

U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan.

Utorak je, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, republički praznik.

Sutra neće raditi republički i organi jedinice lokalne samouprave i organizacije, preduzeća, ustanove i ostale organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik, odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u kojem obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

U nastavku pročitajte objavljene odluke načelnika opština koje se nalaze u sastavu Istočnog Sarajeva.

Istočna Ilidža

Na području opštine Istočna Ilidža za sve zanatsko preduzetničke i trgovinske objekte 21. novembar je neradni dan

Apoteke, pekare, prodavnice pogrebnom opremom i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika. 

Istočno Novo Sarajevo

Pale

Na dan republičkog praznika 21.11.2023. godine nije dozvoljen rad zanatsko-trgovinskim objektima na području opštine Pale, izuzev:

  • subjekata koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača,
  • apoteka,
  • benzinskih pumpi,
  • trgovinskih objekata tipa „dragstor“,
  • trgovinskih objekata koji se nalaze u sklopu autobuske stanice i
  • prodavnica pogrebnom opremom.

Ugostiteljski objekti na području opštine Pale mogu da rade na dan republičkog praznika u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Pale.

Sokolac

U vrijeme predstojećeg republičkog praznika 21. novembar – Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u vremenu od 08.00 do 15.00 sati mogu raditi pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine, kolača, pita i vrše njihovu prodaju („MAXI“ Draženko Beatović i Mlađen Orašanin s.p. Sokolac, „ZVRK“ Jelena Petrović s.p. Sokolac, „BEREG“ Miodrag Planinčić s.p. Sokolac, „PODROMANIJA“ Danko Vučak s.p. Podromanija, Sokolac i „MV“ Vladan Tešanović s.p. Bjelosavljevići) kao i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost prerade i prodaje mesa i mesnih prerađevina („Vizion“ d.o.o. Rogatica, PJ Sokolac i Zanatska radnja „PEČO“, Predrag Pečenica s.p. Sokolac).

Maloprodajnim objektima koji se bave prometom mješovite robe, pretežno prehrambenim proizvodima, kao i ostalim maloprodajnim objektima i zanatsko-preduzetničkim radnjama za neradni dan određuje se 21. novembar.

Na dan praznika maloprodajni objekti tipa dragstor mogu raditi propisano radno vrijeme, s tim da u periodu od 22.00 do 06.00 sati mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

* Opštine Trnovo i Istočni Stari Grad još uvijek nisu na svojim zvaničnim internet stranicama objavile odluke o određivanju radnog vremena za utorak, 21. novembar.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com