Прочитајте ко у Источном Сарајеву има дозволу за рад у уторак

Извор: Филтер

У Републици Српској је 21. новембар, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, празник и нерадни дан.

Уторак је, у складу са Законом о празницима Републике Српске, републички празник.

Сутра неће радити републички и органи јединице локалне самоуправе и организације, предузећа, установе и остале организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник, одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе обавезни да раде и у којем обиму, ради задовољења неопходних потреба грађана.

У наставку прочитајте објављене одлуке начелника општина које се налазе у саставу Источног Сарајева.

Источна Илиџа

На подручју општине Источна Илиџа за све занатско предузетничке и трговинске објекте 21. новембар је нерадни дан

Апотеке, пекаре, продавнице погребном опремом и угоститељски објекти могу радити редовно радно вријеме за вријеме трајања републичких празника. 

Источно Ново Сарајево

Пале

На дан републичког празника 21.11.2023. године није дозвољен рад занатско-трговинским објектима на подручју општине Пале, изузев:

  • субјеката који обављају дјелатност производње и продаје хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача,
  • апотека,
  • бензинских пумпи,
  • трговинских објеката типа „драгстор“,
  • трговинских објеката који се налазе у склопу аутобуске станице и
  • продавница погребном опремом.

Угоститељски објекти на подручју општине Пале могу да раде на дан републичког празника у складу са Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката на подручју општине Пале.

Соколац

У вријеме предстојећeг републичког празника 21. новембар – Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини у времену од 08.00 до 15.00 сати могу радити правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине, колача, пита и врше њихову продају („MAXI“ Драженко Беатовић и Млађен Орашанин с.п. Соколац, „ЗВРК“ Јелена Петровић с.п. Соколац, „БЕРЕГ“ Миодраг Планинчић с.п. Соколац, „ПОДРОМАНИЈА“ Данко Вучак с.п. Подроманија, Соколац и „МВ“ Владан Тешановић с.п. Бјелосављевићи) као и правна лица и предузетници који обављају дјелатност прераде и продаје меса и месних прерађевина („Визион“ д.о.о. Рогатица, ПЈ Соколац и Занатска радња „ПЕЧО“, Предраг Печеница с.п. Соколац).

Малопродајним објектима који се баве прометом мјешовите робе, претежно прехрамбеним производима, као и осталим малопродајним објектима и занатско-предузетничким радњама за нерадни дан одређује се 21. новембар.

На дан празника малопродајни објекти типа драгстор могу радити прописано радно вријеме, с тим да у периоду од 22.00 до 06.00 сати могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

* Општине Трново и Источни Стари Град још увијек нису на својим званичним интернет страницама објавиле одлуке о одређивању радног времена за уторак, 21. новембар.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com