Универзитет у Источном Сарајеву на RUR међународној листи универзитета

Извор: Филтер

Универзитет у Источном Сарајеву се први пут нашао на међунардној листи за рангирање универзитета Round University Ranking- RUR за 2023. годину.

Ријеч је о свјетској ранг-листи која мјери успјешност 1200 водећих свјетских универзитета из 85 земаља, а Универзитет у Источном Сарајеву је заузео 1133 мјесто.

RUR врши рангирање универзитета према 20 индикатора распоређених у 4 кључне области – настава, истраживање, интернационална разноликост и финансијска одрживост.

Подаци и аналитика RUR се прикљупају од Clarivate аналитичке компаније, који је настала из Thomson Reutersove корпорације, а који су већ одавно синоним глобално релевантних библиометријских и аналитичких алата за вредновање продуктивности истраживача.

Широка покривеност, како географски тако и временски, чини рангирање RUR јединственим алатом за избор универзитета за студирање, као и за поређење високошколских установа на глобалном нивоу.

На прва три мјеста нашли су се Харвард, Калифорнијски технолошки институт и Станфорд, а попис свих универзитета се налази на линку https://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2023

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com