Fri. Jun 9, 2023
ћирилица /latinica

Dan žalosti u BiH, u Srbiji počinje trodnevna žalost

Izvor: Filter

U Srbiji danas počinje trodnevna žalost zbog smrti osmoro djece i jednog radnika obezbjeđenja tokom pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. U pucnjavi je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.

U srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije u čast preminulih u tragičnom događaju u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” zastave će biti spuštene na pola koplja na svim institucijama Republike Srbije u Pokrajini, saopštila je Srpska lista. Prvi čas učenika osnovnih i srednjih škola počeće minutom ćutanja.

Dan žalosti danas je i u Bosni i Hercegovini, odlučeno je sinoć na telefonskoj sjednici Savjeta ministara BiH. Zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

Ranije je Vlada Republike Srpske na vanrednoj sjednici donijela odluku o proglašenju dana žalosti i najavila oštrije mjere u školama, kao što su testiranje učenika na narkotike i zabrana korišćenja mobilnih telefona.

Filter 2019