Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Дан жалости у БиХ, у Србији почиње тродневна жалост

Извор: Филтер

У Србији данас почиње тродневна жалост због смрти осморо дјеце и једног радника обезбјеђења током пуцњаве у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду. У пуцњави је рањено шесторо дјеце и један наставник. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег K.K, који је починио тај злочин.

У српским срединама на територији Косова и Метохије у част преминулих у трагичном догађају у београдској Основној школи “Владислав Рибникар” заставе ће бити спуштене на пола копља на свим институцијама Републике Србије у Покрајини, саопштила је Српска листа. Први час ученика основних и средњих школа почеће минутом ћутања.

Дан жалости данас је и у Босни и Херцеговини, одлучено је синоћ на телефонској сједници Савјета министара БиХ. Заставе на институцијама биће спуштене на пола копља, а телевизијски и радијски садржаји, као и све спортске и забавне манифестације планиране за данас потребно је прилагодити Дану жалости.

Раније је Влада Републике Српске на ванредној сједници донијела одлуку о проглашењу дана жалости и најавила оштрије мјере у школама, као што су тестирање ученика на наркотике и забрана коришћења мобилних телефона.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com