Wed. May 31, 2023
ћирилица /latinica

Đaci glume za Miloša Božovića: Humanitarna predstava večeras u Bijeljini

Izvor: Glas Srpske

 Humanitarna predstava učenika iz Istočnog Sarajeva i Brčkog “Ženski vremeplov” biće odigrana večeras u Bijeljini s ciljem prikupljanja novca za Miloša Božovića iz Istočne Ilidže.

Predstava je nastala kao rezultat saradnje Osnovne škole /OŠ/ “Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva i Prve osnovne škole iz Brčkog, napisale su je nastavnice srpskog jezika iz ovih škola, a igraju učenici iz dramske sekcije pod motom “Zajedno za Miloša”.

Iz bijeljinske Gradske uprave podsjećaju da je Miloš Božović prije nekoliko godina teže povrijeđen i da mora nastaviti liječenje u inostranstvu. Miloš je bio golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju na klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Organizator humanitarnog događaja je udruženje građana “Roditelji za prava djece” u Bijeljini, a predstava će biti odigrana u Centru za kulturu “Semberija” od 19.00 časova.

Organizatori pozivaju bijeljinsku publiku da pogleda predstavu i tako podrži Miloševo liječenje.

Filter 2019