Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Ђаци глуме за Милоша Божовића: Хуманитарна представа вечерас у Бијељини

Извор: Глас Српске

 Хуманитарна представа ученика из Источног Сарајева и Брчког “Женски времеплов” биће одиграна вечерас у Бијељини с циљем прикупљања новца за Милоша Божовића из Источне Илиџе.

Представа је настала као резултат сарадње Основне школе /ОШ/ “Петар Петровић Његош” из Источног Сарајева и Прве основне школе из Брчког, написале су је наставнице српског језика из ових школа, а играју ученици из драмске секције под мотом “Заједно за Милоша”.

Из бијељинске Градске управе подсјећају да је Милош Божовић прије неколико година теже повријеђен и да мора наставити лијечење у иностранству. Милош је био голман јуниорске екипе Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу на клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Организатор хуманитарног догађаја је удружење грађана “Родитељи за права дјеце” у Бијељини, а представа ће бити одиграна у Центру за културу “Семберија” од 19.00 часова.

Организатори позивају бијељинску публику да погледа представу и тако подржи Милошево лијечење.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com