Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Petrović: Posao glavne sestre zahtijeva veliku posvećenost, brigu i odgovornost

Izvor: Filter

O poslu glavne sestre i izazovovima koje donosi taj posao govori glavna sestra Bolnice „Srbija“ Borjana Petrović, koja je ujedno i babica i glavna sestra Odjeljenja ginekologije i akušerstva.

„Posao glavne sestre zahtijeva veliku posvećenost, brigu i odgovornost, ali trudim se da svoj posao obavljam najbolje što znam i u skladu sa pravilima bolnice“, kaže Petrovićeva.

Kao glavna sestra Bolnice učestvuje u vođenju stručne medicinske dokumentacije, nadzire rad svih zdravstvenih radnika i saradnika kojima je nadređena.

Organizuje sastanke glavnih sestara i rukovodi njima. Vodi brigu o kućnom redu i higijeni radnog prostora.

„Organizujem rad glavnih sestara svih Odjeljenja, Odsjeka i Službi i staram se o poboljšanju kvaliteta zdravstvene usluge. Uz saglasnost direktora pravim plan stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika sa srednjom i visokom školom i učestvujem u radu stručnih organa“, objašnjava Petrovićeva.

Medicinske sestre i tehničari Bolnice “Srbija”, odlaze na edukacije u druge gradove i unapređuju svoje znanje, kako bi pacijentima pružili što bolju njegu.

U Bolnici su se organizovale edukacije medicinskih sestara i tehničara, kojima su mogle prisustovati i sestre iz drugih zdravstvenih ustanova, a u proteklih par mjeseci radi se konstantno na internim edukacijama.

„Glavna sestra odjeljenja koordiniše rad sestara na Odjeljenju, učestvuje u izradi i realizaciji plana i programa rada odjeljenja, prisustvuje jutarnjim sastancima, stručnom kolegijumu i u viziti utvrđuje potrebu lijekova, potrošnog materijala, sanitarija. Organizuje vođenje medicinske dokumentacije, pravi raspored rada sestara, vodi dnevni i mjesečni izvještaj o prisustvu radnika“, zaključila je Petrovićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com