Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Петровић: Посао главне сестре захтијева велику посвећеност, бригу и одговорност

Извор: Филтер

О послу главне сестре и изазововима које доноси тај посао говори главна сестра Болнице „Србија“ Борјана Петровић, која је уједно и бабица и главна сестра Одјељења гинекологије и акушерства.

„Посао главне сестре захтијева велику посвећеност, бригу и одговорност, али трудим се да свој посао обављам најбоље што знам и у складу са правилима болнице“, каже Петровићева.

Као главна сестра Болнице учествује у вођењу стручне медицинске документације, надзире рад свих здравствених радника и сарадника којима је надређена.

Организује састанке главних сестара и руководи њима. Води бригу о кућном реду и хигијени радног простора.

„Организујем рад главних сестара свих Одјељења, Одсјека и Служби и старам се о побољшању квалитета здравствене услуге. Уз сагласност директора правим план стручног усавршавања здравствених радника са средњом и високом школом и учествујем у раду стручних органа“, објашњава Петровићева.

Медицинске сестре и техничари Болнице “Србија”, одлазе на едукације у друге градове и унапређују своје знање, како би пацијентима пружили што бољу његу.

У Болници су се организовале едукације медицинских сестара и техничара, којима су могле присустовати и сестре из других здравствених установа, а у протеклих пар мјесеци ради се константно на интерним едукацијама.

„Главна сестра одјељења координише рад сестара на Одјељењу, учествује у изради и реализацији плана и програма рада одјељења, присуствује јутарњим састанцима, стручном колегијуму и у визити утврђује потребу лијекова, потрошног материјала, санитарија. Организује вођење медицинске документације, прави распоред рада сестара, води дневни и мјесечни извјештај о присуству радника“, закључила је Петровићева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com