Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Besplatne obuke za deficitarna zanimanja

Izvor: Filter

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Pale u okviru LEP II projekta u srijedu, 5. aprila, organizuje promotivnu radionicu .

Radionica će se održati u Srednjoškolskom centru u Palama sa početkom u 17.00 sati, a promovisaće se obuka za deficitarna zanimanja.

Nosilac projekta “Lokalnim partnerstvom do zapošljavanja u Palama” koji podržavaju Evropska unija i Međunarodna organizacija rada je Opština Pale.

Partneri projekta su Zavod za zapošljavanje Republike Srpske/ Filijala Istočno Sarajevo, Srednjoškolski centar Pale, Udruženje Sunce i poslodavci: Grijanje invest, WS light, Dom za starije “Natura”, Tekstilno preduzeće “Mraz”, hotel “Termag” Jahorina, preduzeća Milkus, Stanišić i Građenje, autolimarsko-lakirerska radnja Gluhović, Enterijeri Perić i Pekara Klas.

“Cilj održavanja ove radionice je promocija početka obuka za deficitarna zanimanja, električar-elektroinstalater, instalater grijne i rashladne opreme, bravar-zavarivač, keramičar, recepcioner, plastenički proizvođač i pčelar”, naveli su organizatori.

Nakon završene obuke u trajanju od oko 200 časova, od čega je 20% teorija i 80% praksa kod poslodavaca-partnera na Projektu, polaznici će dobiti javnu ispravu o osposobljenosti za zanimanje, a neki od njih i posao ili podršku za otpočinjanje vlastitog posla.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Pale je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Cilj ovog projekta je da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Prijaviti se mogu nezaposlene osobe iz svih opština Grada Istočnog Sarajeva, kao i Rogatice, Han Pijeska i Vlasenice, do 12. aprila ili do popunjavanja slobodnih mjesta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com