Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Бесплатне обуке за дефицитарна занимања

Извор: Филтер

Локално партнерство за запошљавање Пале у оквиру LEP II пројекта у сриједу, 5. априла, организује промотивну радионицу .

Радионица ће се одржати у Средњошколском центру у Палама са почетком у 17.00 сати, а промовисаће се обука за дефицитарна занимања.

Носилац пројекта “Локалним партнерством до запошљавања у Палама” који подржавају Европска унија и Међународна организација рада је Општина Пале.

Партнери пројекта су Завод за запошљавање Републике Српске/ Филијала Источно Сарајево, Средњошколски центар Пале, Удружење Сунце и послодавци: Гријање инвест, WS light, Дом за старије “Натура”, Текстилно предузеће “Мраз”, хотел “Термаг” Јахорина, предузећа Милкус, Станишић и Грађење, аутолимарско-лакирерска радња Глуховић, Ентеријери Перић и Пекара Kлас.

“Циљ одржавања ове радионице је промоција почетка обука за дефицитарна занимања, електричар-електроинсталатер, инсталатер гријне и расхладне опреме, бравар-заваривач, керамичар, рецепционер, пластенички произвођач и пчелар”, навели су организатори.

Након завршене обуке у трајању од око 200 часова, од чега је 20% теорија и 80% пракса код послодаваца-партнера на Пројекту, полазници ће добити јавну исправу о оспособљености за занимање, а неки од њих и посао или подршку за отпочињање властитог посла.

Локално партнерство за запошљавање Пале је једно од 20 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта “Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II” (LEP II), којег Европска унија финансира с 4 милиона еура, а проводи Међународна организација рада (ILO).

Циљ овог пројекта је да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање особа у неповољном положају на тржишту рада.

Пријавити се могу незапослене особе из свих општина Града Источног Сарајева, као и Рогатице, Хан Пијеска и Власенице, до 12. априла или до попуњавања слободних мјеста.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com