Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Onlajn poetsko-recitatorski konkurs “Od deteta do poete”

Foto: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Matična biblioteka Istočno Sarajevo objavila je onlajn poetsko-recitatorski konkurs “Od deteta do poete” za djecu uzrasta od 9 do 14 godina.

“Konkurs se i ove godine realizuje istovremeno u bibliotekama širom Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Sekcije za kulturne i obrazovne programe u bibliotekama Bibliotekarskog društva Srbije. Idejni tvorac i nosilac konkursa je Dečje odeljenje Gradske biblioteke u Novom Sadu”, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Foto: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

Cilj konkursa je ohrabrivanje djece da razvijaju svoj poetsko-govorni potencijal uz podršku dva višemjesečna onlajn profesionalna mentorska programa.

O učešću djeteta treba da budu obaviješteni roditelji.

Mentori i članovi žirija biće pisci za djecu Violeta Jović, Branko Stevanović, Goran Novakov, Dragana Mladenov (predsednica Kluba umetnika Bina), Marko Grujić (maturant, recitator i član Kluba umetnika Bina) i književnice i bibliotekarke Elizabeta Georgiev i Jelena Kalajdžija.

Foto: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

Prijave se popunjavaju tokom aprila i maja, a tradicionalna završna svečanost i dodjela priznanja nagrađenoj djeci – učesnicima ovogodišnjeg Poetsko-recitatorskog konkursa „Od deteta do poete” biće održana posljednjeg dana Dječje nedelje u oktobru, u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, uz prisustvo mentora i predstavnika biblioteka učesnica konkursa.

Djeca koja žele da učestvuju u konkursu „Od deteta do poete“, u organizaciji Sekcije za kulturne i obrazovne programe u bibliotekama Bibliotekarskog društva Srbije, treba da se prijave na link https://forms.gle/E5EzhLULBDz1Pjym7.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com