Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Онлајн поетско-рецитаторски конкурс “Од детета до поете”

Фото: Матична библиотека Источно Сарајево

Извор: Филтер

Матична библиотека Источно Сарајево објавила је онлајн поетско-рецитаторски конкурс “Од детета до поете” за дјецу узраста од 9 до 14 година.

“Конкурс се и ове године реализује истовремено у библиотекама широм Србије и Републике Српске, у организацији Секције за културне и образовне програме у библиотекама Библиотекарског друштва Србије. Идејни творац и носилац конкурса је Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду”, саопштено је из Матичне библиотеке.

Фото: Матична библиотека Источно Сарајево

Циљ конкурса је охрабривање дјеце да развијају свој поетско-говорни потенцијал уз подршку два вишемјесечнa онлајн професионална менторска програма.

О учешћу дјетета треба да буду обавијештени родитељи.

Ментори и чланови жирија биће писци за дјецу Виолета Јовић, Бранко Стевановић, Горан Новаков, Драгана Младенов (председница Клуба уметника Бина), Марко Грујић (матурант, рецитатор и члан Клуба уметника Бина) и књижевнице и библиотекарке Елизабета Георгиев и Јелена Калајџија.

Фото: Матична библиотека Источно Сарајево

Пријаве се попуњавају током априла и маја, а традиционална завршна свечаност и додјела признања награђеној дјеци – учесницима овогодишњег Поетско-рецитаторског конкурса „Од детета до поете” биће одржана посљедњег дана Дјечје недеље у октобру, у Градској библиотеци у Новом Саду, уз присуство ментора и представника библиотека учесница конкурса.

Дјеца која желе да учествују у конкурсу „Од детета до поете“, у организацији Секције за културне и образовне програме у библиотекама Библиотекарског друштва Србије, треба да се пријаве на линк https://forms.gle/E5EzhLULBDz1Pjym7.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com