Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Na Palama počinju „Dani ruskog filma“

Izvor: Srna

Kinoteka Republike Srpske, u saradnji sa Srpskim odjeljenjem Međunarodnog fonda duhovnog jedinstva pravoslavnih naroda, organizuje od večeras „Dane ruskog filma“ na Palama.

Na programu će biti tri filma novije produkcije i to „Nebo“, „Od dužnosti i zakletve ne odstupaj“ i „U podnožju visine“.

Festival će biti otvoren danas, a na programu je film „Nebo“ iz 2021. godine. Režiju potpisuje Igor Kopilov, a glavne uloge tumače Igor Petrtenko, Ivan Batarjev, Sergej Gubanov i Marija Mironova. U središtu priče su

– U središtu priče su dva glavna lika – potpukovnik Sošnikov i kapetan Muravjov. Dva različita lika, dvije različite sudbine, kojima je suđeno da se spoje u vojnoj bazi Hmeimim – navodi se u saopštenju Kinoteke Republike Srpske.

Drugo veče, u petak 28. aprila, na programu je dokumentarni film „Od dužnisti i zakletve ne odstupaj“ koji govori o sudbini izuzetnog arhitekte dinastičkih porodica carske Rusije i kraljevske Srbije – Nikolaju Krasnovu, arhitekti sa najviše objekata proglašenih za spomenike kulture u Srbiji.

Film su režirali Aleksej Burkin i Elena Gromova.

Posljednje veče, u subotu 29. aprila, na programu je film „ U podnožju visine“ iz 2018. godine.

Priča o sedamnaestogodišnjem Alekseju, skijašu i sportisti koji mora da se suoči sa novom realnošću nakon što u nesreći ostane bez nogu. Glavne uloge tumače Pavel Ševando i Natalija Berger a režiju potpisuju Konstantin Kutujev, Jana Poljaruš i Tamara Cocorija.

Sve projekcije biće održane u bioskopskoj sali Kulturnog centra Pale sa početkom u 18.00 časova. Ulaz za publiku je slobodan.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com