Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

На Палама почињу „Дани руског филма“

Извор: Срна

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Српским одјељењем Међународног фонда духовног јединства православних народа, организује од вечерас „Дане руског филма“ на Палама.

На програму ће бити три филма новије продукције и то „Небо“, „Од дужности и заклетве не одступај“ и „У подножју висине“.

Фестивал ће бити отворен данас, а на програму је филм „Небо“ из 2021. године. Режију потписује Игор Копилов, а главне улоге тумаче Игор Петртенко, Иван Батарјев, Сергеј Губанов и Марија Миронова. У средишту приче су

– У средишту приче су два главна лика – потпуковник Сошников и капетан Муравјов. Два различита лика, двије различите судбине, којима је суђено да се споје у војној бази Хмеимим – наводи се у саопштењу Кинотеке Републике Српске.

Друго вече, у петак 28. априла, на програму је документарни филм „Од дужнисти и заклетве не одступај“ који говори о судбини изузетног архитекте династичких породица царске Русије и краљевске Србије – Николају Краснову, архитекти са највише објеката проглашених за споменике културе у Србији.

Филм су режирали Алексеј Буркин и Елена Громова.

Посљедње вече, у суботу 29. априла, на програму је филм „ У подножју висине“ из 2018. године.

Прича о седамнаестогодишњем Алексеју, скијашу и спортисти који мора да се суочи са новом реалношћу након што у несрећи остане без ногу. Главне улоге тумаче Павел Шевандо и Наталија Бергер а режију потписују Константин Кутујев, Јана Пољаруш и Тамара Цоцорија.

Све пројекције биће одржане у биоскопској сали Културног центра Пале са почетком у 18.00 часова. Улаз за публику је слободан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com