Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Domaćinstvima podijeljen 151 smjemenski paket

Izvor: Srna

Sjemenski paketi za proljećnu sjetvu uručeni su danas za 151 poljoprivrednog proizvođača iz opština Pale, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Paketi sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma luka i ostala sitna sjemena koja su potrebna za jedno domaćinstvo.

Direktor Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo Ivana Novaković rekla je novinarima da su pomoć u sjemenskom materijalu dobili učesnici javnog poziva raspisanog u martu za poljoprivredne proizvođače iz svih šest gradskih opština koji se bave uzgojem povrća.

“Podjela sjemenskih paketa je tradicija proteklih nekoliko godina, što je naišlo na dobar odziv kod stanovništva. Sve više domaćinstava se bavi poljoprovrednom proizvodnjom, a naš zadatak jeste pomoć poljoprivrednim proizvođačima i podsticaj razvoju ruralnih područja”, istakla je Novakovićeva.

Novakovićeva je navela da su jutros u opštini Pale podijelili 32 sjemenska paketa, a ostale za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Ona je dodala da će u narednim danima biti podijeljena još 133 paketa pomoći individualnim poljoprivrednim proizvođačima u opštinama Sokolac, Istočni Stari Grad i Trnovo.

Prema njenim riječima, Agrarni fond Istočno Sarajevo pruža pomoć i daje podršku udruženju pčelara, te mljekarima.

Paljanski poljoprivrednici zahvalili su Agrarnom fondu za pomoć koja će, kako su istakli, mnogo značiti njihovim porodicama.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com