Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Домаћинствима подијељен 151 смјеменски пакет

Извор: Срна

Сјеменски пакети за прољећну сјетву уручени су данас за 151 пољопривредног произвођача из општина Пале, Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Пакети садрже 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма лука и остала ситна сјемена која су потребна за једно домаћинство.

Директор Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић рекла је новинарима да су помоћ у сјеменском материјалу добили учесници јавног позива расписаног у марту за пољопривредне произвођаче из свих шест градских општина који се баве узгојем поврћа.

“Подјела сјеменских пакета је традиција протеклих неколико година, што је наишло на добар одзив код становништва. Све више домаћинстава се бави пољопровредном производњом, а наш задатак јесте помоћ пољопривредним произвођачима и подстицај развоју руралних подручја”, истакла је Новаковићева.

Новаковићева је навела да су јутрос у општини Пале подијелили 32 сјеменска пакета, а остале за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Она је додала да ће у наредним данима бити подијељена још 133 пакета помоћи индивидуалним пољопривредним произвођачима у општинама Соколац, Источни Стари Град и Трново.

Према њеним ријечима, Аграрни фонд Источно Сарајево пружа помоћ и даје подршку удружењу пчелара, те мљекарима.

Паљански пољопривредници захвалили су Аграрном фонду за помоћ која ће, како су истакли, много значити њиховим породицама.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com