Sun. Jun 4, 2023
ћирилица /latinica

Vipotnik sa Katićem i Ćosićem: Uskoro realizacija novih projekta

Izvor: RTRS

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekolgiju Bojan Vipotnik sastao se danas sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnikom Istočnog Novog Sarajeva Jovanom Katićem.

Ćosić i Katić su informisali ministra Vipotnika da će, u saradnji sa Delegacijom EU u BiH, uskoro početi realizacija projekta u koji su uključene opštine Istočni Stari Grad i Pale u Republici Srpskoj i opština Centar u Sarajevu, a podrazumijeva izgradnju biciklističke staze na trasi bivše uskotračne pruge.

Ističući da će ova biciklistička staza značajno povećati turističku ponudu Istočnog Sarajeva izvan zimske sezone, gradonačelnik Ćosić je rekao da gradske službe intenzivno rade na prikupljanju zakonom propisanih saglasnosti i da će uskoro dostaviti Ministarstvu zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za ovaj objekat.

Vipotnik je pozdravio izgradnju biciklističke staze i naglasio da Ministarstvo ima stručne kapacitete da potrebne dozvole za ovaj objekat izda u kratkom roku, čim sva zakonom propisana dokumentacija bude dostavljena.

Na sastanku se razgovaralo i o problemu nedostatka uređene deponije u ovoj lokalnoj zajednici i načinima za kvalitetnije upravljanje otpadom uz minimalno opterećenje životne sredine.


Filter 2019