Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Випотник са Катићем и Ћосићем: Ускоро реализација нових пројекта

Извор: РТРС

Министар за просторно уређење, грађевинарство и еколгију Бојан Випотник састао се данас са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем.

Ћосић и Катић су информисали министра Випотника да ће, у сарадњи са Делегацијом ЕУ у БиХ, ускоро почети реализација пројекта у који су укључене општине Источни Стари Град и Пале у Републици Српској и општина Центар у Сарајеву, а подразумијева изградњу бициклистичке стазе на траси бивше ускотрачне пруге.

Истичући да ће ова бициклистичка стаза значајно повећати туристичку понуду Источног Сарајева изван зимске сезоне, градоначелник Ћосић је рекао да градске службе интензивно раде на прикупљању законом прописаних сагласности и да ће ускоро доставити Министарству захтјев за издавање грађевинске дозволе за овај објекат.

Випотник је поздравио изградњу бициклистичке стазе и нагласио да Министарство има стручне капацитете да потребне дозволе за овај објекат изда у кратком року, чим сва законом прописана документација буде достављена.

На састанку се разговарало и о проблему недостатка уређене депоније у овој локалној заједници и начинима за квалитетније управљање отпадом уз минимално оптерећење животне средине.


©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com