Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za novog direktora UIO, poznati uslovi i plata

Izvor: Glas Srpske/Marijana Miljić Bjelovuk

Konkurs za izbor direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH biće objavljen sutra, a onaj ko bude izabran na ovu funkciju imaće osnovnu neto platu 4.387 maraka.

Kandidati imaju rok od 14 dana da se prijave na konkurs, a posebni uslovi koje treba da ispune je da imaju završen pravni ili ekonomski fakultet tehničkog smjera, te deset godina radnog iskustva ali i razvijene organizatorske sposobnosti i sposobnosti strateškog planiranja i rukovođenja.

– Prilikom procjene kvalifikacija kandidata u obzir će se uzeti i kriterij da je kandidat stručan u odgovarajućoj oblasti i da je pokazao visoke standarde poštenja i integriteta u obavljanju posla – navedeno je u posebni uslovima javnog oglasa za izbor i imenovanje direktora UIO BiH.

U opštim uslovima je, između ostalog navedeno, da kandidati koji se prijavljuju moraju biti fizički i psihički sposobni za obavljanje poslova radnog mjesta direktora UIO.

Sadašnjem direktoru UIO Miri Džakuli mandanta je istekao u julu 2020. godine.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com