Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Tužilaštvo traži pritvor za tri osobe uhapšene u akciji “Met”

Izvor: Filter

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za lica čiji su inicijali M.M, A.B. i D.A. uhapšene u akciji “Met” pod sumnjom da su kupovala i prodavala droge.

“Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili da će učiniti drugo krivično djelo”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedlog za određivanje pritvora podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Ova lica su osumnjičena da su od avgusta prošle do februara ove godine na području Istočnog Sarajeva kupovala i prodavala drogu.

Lica M.M. i A.B. su osumnjičena da su radi prodaje kupovala marihuanu i spid od lica A.J, A.K, A.S, te drugih njima poznatih lica i držali u stanu koji su koristili u opštini Istočna Ilidža.

Drogu su telefonom i SMS porukama nudili na prodaju i prodavali licima E.S, P.Đ, V.D, T.D, A.Đ, N.N. kao i D.A. koji je nabavljao drogu od M.M. i A.B. radi dalje prodaje.

On je potom sa drugim kupcima, među kojima je D.R, dogovarao količinu, cijenu, način i mjesto prodaje droge putem telefonskih razgovora i SMS poruka, te je prodavao za njemu poznat novčani iznos.

Podsjećamo, u utorak, 7. februara, zbog sumnje na proizvodnju i prodaju droge u okviru akcije “Met” uhapšeni su Mirko Matić i Alema Bostandžija iz Istočne Ilidže, Filip Radović iz Pala, Danijel Agić, Armin Svjetlica, Adis Jelašković i braća Adis i  Haris Konaković iz Sarajeva.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pretresi su izvršeni na šest lokacija na području Istočne Ilidže i Pala, kao i na području Kantona Sarajevo, gdje su učestvovali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Filter 2019