Тужилаштво тражи притвор за три особе ухапшене у акцији “Мет”

Извор: Филтер

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор за лица чији су иницијали М.М, А.Б. и Д.А. ухапшене у акцији “Мет” под сумњом да су куповала и продавала дроге.

“Притвор је предложен због постојања опасности да ће боравком на слободи утицати на свједоке, уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, поновити извршење истог кривичног дјела или да ће учинити друго кривично дјело”, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Приједлог за одређивање притвора поднесен је Окружном суду у Источном Сарајеву.

Ова лица су осумњичена да су од августа прошле до фебруара ове године на подручју Источног Сарајева куповала и продавала дрогу.

Лица М.М. и А.Б. су осумњичена да су ради продаје куповала марихуану и спид од лица А.Ј, А.K, А.С, те других њима познатих лица и држали у стану који су користили у општини Источна Илиџа.

Дрогу су телефоном и СМС порукама нудили на продају и продавали лицима Е.С, П.Ђ, В.Д, Т.Д, А.Ђ, Н.Н. као и Д.А. који је набављао дрогу од М.М. и А.Б. ради даље продаје.

Он је потом са другим купцима, међу којима је Д.Р, договарао количину, цијену, начин и мјесто продаје дроге путем телефонских разговора и СМС порука, те је продавао за њему познат новчани износ.

Подсјећамо, у уторак, 7. фебруара, због сумње на производњу и продају дроге у оквиру акције “Мет” ухапшени су Мирко Матић и Алема Бостанџија из Источне Илиџе, Филип Радовић из Пала, Данијел Агић, Армин Свјетлица, Адис Јелашковић и браћа Адис и  Харис Конаковић из Сарајева.

Акцију су спровели припадници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Претреси су извршени на шест локација на подручју Источне Илиџе и Пала, као и на подручју Kантона Сарајево, гдје су учествовали припадници МУП-а Kантона Сарајево.

Filter 2019