Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Pri kraju sanacija prostorija rendgen kabineta

Izvor: Srna

Radovi na sanaciji više prostorija rendgen kabineta u sokolačkom Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ privedeni su kraju i u narednih mjesec dana biće stavljen u funkciju novi rendgen aparat, rekli su novinarima u ovoj ustanovi.

Direktor Doma zdravlja Adrijana Stanar podsjetila je da je novi digitalni mobilni rendgen aparat ova ustanova dobila od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kroz Kovid program.

Prema njenim riječima, lokalni Dom zdravlja nije bilo u mogućnosti da vlastitim sredstvima sanira oštećenja u tim prostorijama nastala pucanjem toplovodne cijevi, pa je na prijedlog predsjednika Skupštine opštine Sokolac Sretka Marjanovića organizovano božićno donatorsko veče na kome su prikupljena značajna sredstva za te radove.

„Nama ostaje da obezbijedimo prateću opremu, ispunimo bezbjednosne uslove, pribavimo potrebne dozvole i aparat konačno stavimo u funkciju u narednih mjesec dana“, navela je Stanareva.

Ona je izrazila zahvalnost Marjanoviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, funkcionerima i privrednicima sa područja opštine Sokolac koji su podržali i učestovali u akciji obezbjeđenja sredstva za sanaciju prostorija rendgen kabineta u ovoj ustanovi.

Marjanović je rekao novinarima da je nakon dvadesetak dana intenzivnih radova rendgen kabinet potpuno renoviran i spreman za opremanje i vraćanje u funkciju.

„Ova aktivnost je prioritet i ovim gestom ćemo našim sugrađanima omogućiti bolju zdravstvenu uslugu, što nas posebno raduje“, izjavio je predsjednik Skupštine opštine Sokolac.

On je izrazio nadu da će ovakav vid organizovanja donatorskih okupljanja prerasti u tradiciju u korist svih građana ove lokalne zajednice.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com