Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Соколац: При крају санација просторија рендген кабинета

Извор: Срна

Радови на санацији више просторија рендген кабинета у соколачком Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ приведени су крају и у наредних мјесец дана биће стављен у функцију нови рендген апарат, рекли су новинарима у овој установи.

Директор Дома здравља Адријана Станар подсјетила је да је нови дигитални мобилни рендген апарат ова установа добила од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске кроз Ковид програм.

Према њеним ријечима, локални Дом здравља није било у могућности да властитим средствима санира оштећења у тим просторијама настала пуцањем топловодне цијеви, па је на приједлог предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића организовано божићно донаторско вече на коме су прикупљена значајна средства за те радове.

„Нама остаје да обезбиједимо пратећу опрему, испунимо безбједносне услове, прибавимо потребне дозволе и апарат коначно ставимо у функцију у наредних мјесец дана“, навела је Станарева.

Она је изразила захвалност Марјановићу, градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, функционерима и привредницима са подручја општине Соколац који су подржали и учестовали у акцији обезбјеђења средства за санацију просторија рендген кабинета у овој установи.

Марјановић је рекао новинарима да је након двадесетак дана интензивних радова рендген кабинет потпуно реновиран и спреман за опремање и враћање у функцију.

„Ова активност је приоритет и овим гестом ћемо нашим суграђанима омогућити бољу здравствену услугу, што нас посебно радује“, изјавио је предсједник Скупштине општине Соколац.

Он је изразио наду да ће овакав вид организовања донаторских окупљања прерасти у традицију у корист свих грађана ове локалне заједнице.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com