Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

Narednih dana toplo, u subotu naglo zahlađenje

Izvor: Filter

Narednih dana biće sunčano, uz periode slabe i prolazne kiše, pokazuje vremenska prognoza Hidrometeorološkog zavoda Srpske. Pad temperature najavljuje se od subote.

U srijedu ujutru pretežno sunčano i toplo, a od sredine dana na sjeverozapadu postepeno naoblačenje koje će se popodne proširiti do istoka, a uveče i do južnih predjela. Vjetar slab i promjenjiv. Minimalna temperatura od 2 do 7, u višim predjelima od -2 stepena, maksimalna od 12 do 18, u višim predjelima od 8 stepeni.

U četvrtak ujutru umjereno do pretežno oblačno uz sunčane periode. Popodne oblačno uz slabu prolaznu kišu, koja se premješta od jugozapada ka istoku. Padavine će biti češće u južnim predjelima. Minimalna temperatura od 3 do 8, u višim predjelima od nula stepeni, maksimalna od 12 do 16, u višim predjelima od 8 stepeni.

U petak na jugu i jugozapadu promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima u prvom dijelu dana suvo uz sunčane periode i toplo. Tokom popodneva promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove u većini predjela. Postepeno će jačati jugozapadni vjetar u Hercegovini i na zapadu.  Minimalna temperatura vazduha od 4 do 9 stepeni, u višim predjelima od 2. Maksimalna temperatura vazduha od 12 do 19, u višim predjelima od 8 stepeni.

Već u subotu uveče dolazi do naglog zahlađenja. U prvom dijelu dana toplo, vjetrovito i promjenljivo oblačno uz povremenu kišu na jugu i zapadu. Duvaće jak, u Hercegovini i na planinama ponegdje olujni vjetar južnih smjerova. Tokom popodneva padavine jačaju i zahvataju većinu predjela, a na sjeveru će biti i obilnijih padavina. Do večeri će doći do naglog pada temperature i kiša će preći u snijeg prvo u višim predjelima uz formiranje snježnog pokrivača,  a u noći i do narednog jutra snijeg će početi i ponegdje u nižim predjelima. Maksimalna temperatura vazduha biće prijepodne od 9 do 15, u višim predjelima od 5 stepeni.  Tokom dana zahlađenje i minimalna temperatura vazduha će se javiti uveče od nula do 5 stepeni, na jugu do 8, u višim predjelima od -3.

Filter 2019