Наредних дана топло, у суботу нагло захлађење

Извор: Филтер

Наредних дана биће сунчано, уз периоде слабе и пролазне кише, показује временска прогноза Хидрометеоролошког завода Српске. Пад температуре најављује се од суботе.

У сриједу ујутру претежно сунчано и топло, а од средине дана на сјеверозападу постепено наоблачење које ће се поподне проширити до истока, а увече и до јужних предјела. Вјетар слаб и промјењив. Минимална температура од 2 до 7, у вишим предјелима од -2 степена, максимална од 12 до 18, у вишим предјелима од 8 степени.

У четвртак ујутру умјерено до претежно облачно уз сунчане периоде. Поподне облачно уз слабу пролазну кишу, која се премјешта од југозапада ка истоку. Падавине ће бити чешће у јужним предјелима. Минимална температура од 3 до 8, у вишим предјелима од нула степени, максимална од 12 до 16, у вишим предјелима од 8 степени.

У петак на југу и југозападу промјењиво облачно уз повремену кишу, а у осталим предјелима у првом дијелу дана суво уз сунчане периоде и топло. Током поподнева промјењиво вријеме уз повремену кишу и пљускове у већини предјела. Постепено ће јачати југозападни вјетар у Херцеговини и на западу.  Минимална температура ваздуха од 4 до 9 степени, у вишим предјелима од 2. Максимална температура ваздуха од 12 до 19, у вишим предјелима од 8 степени.

Већ у суботу увече долази до наглог захлађења. У првом дијелу дана топло, вјетровито и промјенљиво облачно уз повремену кишу на југу и западу. Дуваће јак, у Херцеговини и на планинама понегдје олујни вјетар јужних смјерова. Током поподнева падавине јачају и захватају већину предјела, а на сјеверу ће бити и обилнијих падавина. До вечери ће доћи до наглог пада температуре и киша ће прећи у снијег прво у вишим предјелима уз формирање сњежног покривача,  а у ноћи и до наредног јутра снијег ће почети и понегдје у нижим предјелима. Максимална температура ваздуха биће пријеподне од 9 до 15, у вишим предјелима од 5 степени.  Током дана захлађење и минимална температура ваздуха ће се јавити увече од нула до 5 степени, на југу до 8, у вишим предјелима од -3.

Filter 2019