Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Uhapšen radnik Tužilaštva jer je tražio mito od 10.000 evra

Izvor: Srna

Radnik Tužilaštva BiH Mustafa Vrabac /38/ uhapšen je zbog sumnje da je tražio 10.000 evra da bi pokušao uticati i izdejstvovati povoljniji status za osumnjičeno lice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt sa jednim licem, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist od 10.000 evra kako bi u svojstvu službenog lica zaposlenog u Tužilaštvu BiH, pokušao uticati i izdejstvovati povoljniji status za osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju Tužilaštva i policijskih agencija, dokumentovan i uhapšen zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

Akciju su po nalogu Tužilaštva BiH sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Glavni tužilac naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH i glavni tužilac pozvali su građane da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinioci tih aktivnosti zaposleni u institucijama i agencijama za sprovođenje zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala radi odstranjivanja korumpiranih radnika iz svih institucija.

Filter 2019