Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Ухапшен радник Тужилаштва јер је тражио мито од 10.000 евра

Извор: Срна

Радник Тужилаштва БиХ Мустафа Врабац /38/ ухапшен је због сумње да је тражио 10.000 евра да би покушао утицати и издејствовати повољнији статус за осумњичено лице, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени је под истрагом да је у протеклом периоду ступио у контакт са једним лицем, те тражио за себе незакониту имовинску корист од 10.000 евра како би у својству службеног лица запосленог у Тужилаштву БиХ, покушао утицати и издејствовати повољнији статус за осумњиченог.

У вршењу коруптивних активности, осумњичени је уз наредбу Суда БиХ и акцију Тужилаштва и полицијских агенција, документован и ухапшен због кривичног дјела примање награде или других облика користи за трговину утицајем.

Акцију су по налогу Тужилаштва БиХ спровели припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Kантона Сарајево.

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања донијети одлуку о даљим активностима.

Главни тужилац наложио је суспензију и удаљење осумњиченог из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ и главни тужилац позвали су грађане да пријаве свако коруптивно и незаконито поступање, нарочито ако су починиоци тих активности запослени у институцијама и агенцијама за спровођење закона, како би се незаконита поступања процесуирала ради одстрањивања корумпираних радника из свих институција.

Filter 2019