Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Poginuo državljanin BiH, među povrijeđenima ima i djece

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Izvor: Srna

U seriji saobraćajnih nesreća koje su se dogodile na auto-putu kod Nove Gradiške poginuo je 51-godišnji državljanin BiH, a 12 lica je povrijeđeno, među kojima su i djeca, saopštila je hrvatska policija.

Više vozila učestvovalo je u devet saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile juče kasno popodne.

Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog uviđaja na mjestu događaja, u pomenutim nezgodama povrijeđeno je 12 lica, koja su hospitalizovana u bolnici u Novoj Gradiški.

– Dovezeno je 11 povrijeđenih, a kod troje su dijagnostikovane teške povrede. Jedna osoba ima otvorene lomove ekstremiteta, što je zahtijevalo hitan operacijski zahvat. Niko nije životno ugrožen – rekao je rukovodilac Opšte bolnice u Novoj Gradiški Josip Kolodziej.

On je dodao da je jedna teško povrijeđena osoba prevezena u slavonskobrodsku bolnicu.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni su različite životne dobi – od djece do starijih osoba.

– Djeca su stara oko desetak godina. Svi su u šoku, što je normalno s obzirom na tešku saobraćajnu nesreću s ogromnim brojem učesnika, normalno je da su svi u šoku, posebno djeca – dodao je Kolodziej.

Hrvatski mediji prenose da se niz sudara dogodio sinoć na dionici dugoj oko 200 metara, te da je, po svemu sudeći, do udesa došlo zbog magle koja se relativno brzo spustila na tom području.

Prema nezvaničnim informacijama, u nesreći je učestvovalo 10 putničkih automobila, tri teretna vozila i jedan autobus.

Jutros u 7.25 časova pušten je saobraćaj na auto-putu između petlje Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, koji je bio zatvoren tokom uviđaja.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju okolonosti nastanka saobraćajnih nesreća.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com