Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Погинуо држављанин БиХ, међу повријеђенима има и дјеце

Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Извор: Срна

У серији саобраћајних несрећа које су се догодиле на ауто-путу код Нове Градишке погинуо је 51-годишњи држављанин БиХ, а 12 лица је повријеђено, међу којима су и дјеца, саопштила је хрватска полиција.

Више возила учествовало је у девет саобраћајних незгода које су се догодиле јуче касно поподне.

Према тренутним сазнањима и након завршеног увиђаја на мјесту догађаја, у поменутим незгодама повријеђено је 12 лица, која су хоспитализована у болници у Новој Градишки.

– Довезено је 11 повријеђених, а код троје су дијагностиковане тешке повреде. Једна особа има отворене ломове екстремитета, што је захтијевало хитан операцијски захват. Нико није животно угрожен – рекао је руководилац Опште болнице у Новој Градишки Јосип Колодзиеј.

Он је додао да је једна тешко повријеђена особа превезена у славонскобродску болницу.

Према његовим ријечима, повријеђени су различите животне доби – од дјеце до старијих особа.

– Дјеца су стара око десетак година. Сви су у шоку, што је нормално с обзиром на тешку саобраћајну несрећу с огромним бројем учесника, нормално је да су сви у шоку, посебно дјеца – додао је Колодзиеј.

Хрватски медији преносе да се низ судара догодио синоћ на дионици дугој око 200 метара, те да је, по свему судећи, до удеса дошло због магле која се релативно брзо спустила на том подручју.

Према незваничним информацијама, у несрећи је учествовало 10 путничких аутомобила, три теретна возила и један аутобус.

Јутрос у 7.25 часова пуштен је саобраћај на ауто-путу између петље Окучани и Нова Градишка у смјеру Липовца, који је био затворен током увиђаја.

Полиција наставља рад на утврђивању околоности настанка саобраћајних несрећа.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com