Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Otežan saobraćaj preko Romanije, Han Pogleda, Rogoja i Čemerna

Izvor: Filter

Zbog sniježnih padavina i poledice, saobraćaj se odvija otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Iz AMS RS posebno upozoravaju na putne pravce Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Kola-Stričići-Čađavica, Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled i Foča-Gacko preko prevoja Čemerno.

Zbog sniježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog- Klanci preko prevoja Morine.

U nižim predjelima, kolovozi su pretežno mokri i klizavi.

“Vozačima skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme”, navodi se u posljednjem izvještaju AMS RS o stanju na putevima.

“Romanijaputevi”: Svi putevi prohodni

Svi magistralni i regionalni putevi koje održava preduzeće “Romanijaputevi” su očišćeni i saobraćaj se odvija bez pošteškoća, ali vožnju treba prilagoditi uslovima na putu, rekao je Srni tehnički direktor ove firme Dragan Buloščić.

Buloščić je rekao da su ekipe od sinoć na terenu, da su svi putni pravci očišćeni, ali da se i dalje očekuju padavine i da se nada da neće biti većih problema.

Bulošćić kaže da je i put preko Romanije očišćen i prohodan, a da najveće probleme prave vozači koji nemaju adekvatnu zimsku opremu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com