Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Отежан саобраћај преко Романије, Хан Погледа, Рогоја и Чемерна

Извор: Филтер

Због снијежних падавина и поледице, саобраћај се одвија отежано и успорено на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Из АМС РС посебно упозоравају на путне правце Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Сарајево-Рогатица преко Романије, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед и Фоча-Гацко преко превоја Чемерно.

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог- Кланци преко превоја Морине.

У нижим предјелима, коловози су претежно мокри и клизави.

“Возачима скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме”, наводи се у посљедњем извјештају АМС РС о стању на путевима.

“Романијапутеви”: Сви путеви проходни

Сви магистрални и регионални путеви које одржава предузеће “Романијапутеви” су очишћени и саобраћај се одвија без поштешкоћа, али вожњу треба прилагодити условима на путу, рекао је Срни технички директор ове фирме Драган Булошчић.

Булошчић је рекао да су екипе од синоћ на терену, да су сви путни правци очишћени, али да се и даље очекују падавине и да се нада да неће бити већих проблема.

Булошћић каже да је и пут преко Романије очишћен и проходан, а да највеће проблеме праве возачи који немају адекватну зимску опрему.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com