Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Одржана радионица јапанске калиграфије у Амбасади БиХ у Јапану

Извор: Филтер

У организацији Амбасаде Босне и Херцеговине (БиХ) у Јапану, Амбасаде Републике Србије у Јапану и калиграфске школе чувеног јапанског калиграфа Ваде Касена /Wada Kasen/, 15. јануара, у просторијама Амбасаде БиХ у Токију, одржана је друга по реду радионица јапанске калиграфије „KAKIZOME“.

Овом културном догађају присуствовали су ученици неколико основних школа из Токија, њихови родитељи, држављани БиХ и Србије који живе у Јапану, као и дипломате обје амбасаде.

Између осталих, догађају је присуствовала и Александра Ковач, амбасадор Републике Србије у Јапану, која се поред домаћина, и обратила присутнима.

Прво писање у години тзв. «KAKIZOME“, представља лијепу и дугу традицију када јапанци свих генерација у новој години, а посебно они најмлађи, у облику писане ријечи, преносе своје добре мисли и осјећаје и изражавају своје жеље за предстојећу годину. Осим најљепших жеља, са догађаја су упућене и поруке пријатељства, солидарности, толеранције према другима и прихватање међусобних разлика свим становницима Јапана, БиХ и Републике Србије.

Организација овог догађаја представља наставак успјешне сарадње Амбасада БиХ и Србије у Токију а сви учесници су имали прилику и да пробају слатке деликатесе из ове двије земље.

Радионица јапанске калиграфије „KAKIZOME“ је још један у низу културних догађаја планираних и реализованих у овој години у организацији Амбасаде БиХ у Јапану.

Подсјећамо да је концерт посвећен преминулој кантауторки Јадранки Стојаковић одржан 06. јануара ове године у Токију.

Filter 2019