Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежено 29 година од погибије Зорана Цвијетића

Извор: Глас Српске

У Источном Новом Сарајеву данас је обиљежено 29 година од погибије Зорана Цвијетића – првог министра унутрашњих послова Српске Аутономне Области Романија и начелника Сарајевско-романијско-бирчанског центра служби безбједности.

Помен је служен код спомен-обиљежја, мјеста погибије Цвијетића, поред Електротехничког факултета у Источном Новом Сарајевуи. Делегације су положиле и вијенце.

Обиљежавању су присуствовале делегације Министарства унутрашњих послова Републике Српске, представници града Источно Сарајево, општина и борачких организација Сокоца, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Трнова и Рогатице.

Зоран Цвијетић погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици од снајперског хица припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

За начелника Центра служби безбједоности Сарајевско-романијско-бирачке регије именован је у априлу 1992. године, а учествовао је и у стварању Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Прије рата био је начелник Станице јавне безбједности Соколац.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com