Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Obilježeno 29 godina od pogibije Zorana Cvijetića

Izvor: Glas Srpske

U Istočnom Novom Sarajevu danas je obilježeno 29 godina od pogibije Zorana Cvijetića – prvog ministra unutrašnjih poslova Srpske Autonomne Oblasti Romanija i načelnika Sarajevsko-romanijsko-birčanskog centra službi bezbjednosti.

Pomen je služen kod spomen-obilježja, mjesta pogibije Cvijetića, pored Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Novom Sarajevui. Delegacije su položile i vijence.

Obilježavanju su prisustvovale delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opština i boračkih organizacija Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Trnova i Rogatice.

Zoran Cvijetić poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici od snajperskog hica pripadnika takozvane Armije BiH sa brda Mojmilo.

Za načelnika Centra službi bezbjedonosti Sarajevsko-romanijsko-biračke regije imenovan je u aprilu 1992. godine, a učestvovao je i u stvaranju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prije rata bio je načelnik Stanice javne bezbjednosti Sokolac.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com