Sun. Feb 5, 2023
ћирилица /latinica

MUP RS: Dan Republike proslaviti mirno i dostojanstveno

Izvor: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je sve građane Srpske da sutra dođu u Istočno Sarajevo i Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno, istakavši da tim povodom preduzima pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.
Građanima koji budu željeli da sutra prate svečani defile u 14.00 časova u Istočnom Sarajevu MUP savjetuje da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, ali da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Banjaluke, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za najavljene vatromete danas.

Zabrana se odnosi i na prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske 9. januara do ponoći.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Radi bezbjednog održavanja Dana Republike, 9. januara zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Takođe, zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Zabrana je na snazi danas od 12.00 do 17.00 časova i sutra od 7.00 do 20.00 časova na svim putevima i ulicama na područjima opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Od ove zabrane izuzet je dio magistralnog puta dionica Dobrinja jedan – Krupačke stijene i dionica regionalnog puta Vraca-Dobrinja četiri /ulice Vojvode Radomira Putnika i Ive Andrića/.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane iz MUP-a podsjećaju da je radi bezbjednosti učesnika sutra na području grada Istočno Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Filter 2019