Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

МУП РС: Дан Републике прославити мирно и достојанствено

Извор: Срна

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позвало је све грађане Српске да сутра дођу у Источно Сарајево и Дан Републике прославе у миру и достојанствено, истакавши да тим поводом предузима појачане мјере безбједности ради одржавања повољног стања безбједности.
Грађанима који буду жељели да сутра прате свечани дефиле у 14.00 часова у Источном Сарајеву МУП савјетује да поштују наредбе полицијских службеника на терену, као и да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете.

Из МУП-а савјетују грађанима да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви не носе руксаке и торбе, али да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

С циљем предузимања безбједносних мјера и радњи поводом наступајућих празника министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју града Бањалуке, осим за превоз пиротехничких средстава за најављене ватромете данас.

Забрана се односи и на превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске 9. јануара до поноћи.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Ради безбједног одржавања Дана Републике, 9. јануара забрањује се саобраћај за теретна возила изнад три и по тоне укупне масе, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности.

Такође, забрањен је и саобраћај за теретна возила изнад 3,5 тона укупне масе на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности.

Забрана је на снази данас од 12.00 до 17.00 часова и сутра од 7.00 до 20.00 часова на свим путевима и улицама на подручјима општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Од ове забране изузет је дио магистралног пута дионица Добриња један – Kрупачке стијене и дионица регионалног пута Враца-Добриња четири /улице Војводе Радомира Путника и Иве Андрића/.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане из МУП-а подсјећају да је ради безбједности учесника сутра на подручју града Источно Сарајево забрањена употреба дронова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com