Thu. Feb 2, 2023
ћирилица /latinica

Mitropolit Hrizostom: Da svijetom vlada ljubav, dobra volja i mir

Izvor: RTRS

Ljubav, dobra volja i mir neka pobijede sva zla ovog svijeta, a u božićne dane treba otvoriti srca za Gospoda ljubavi, poručio je u Božićnoj poslanici, njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je istakao da ne treba da se zaboravi na sve stradalnike širom svijeta, te da se treba pomoliti za njih.

– Pogledajmo na sve one koji imaju neku potrebu ili nevolju i pomozimo im koliko možemo kako bi imali blagoslov božiji – rekao je mitropolit Hrizostom.

On je podsjetio da se u svakodnevnom životu sluša kako je svijet ispunjen mržnjom i čovjekoubistvom.

– Do bola smo povrjeđeni mržnjom koja se ovih dana prelijeva preko usana pojedinaca i čitavih nacija protiv drugih i različitih ljudi, naroda Evrope i svijeta. Umjesto mira i dobra kojeg molimo i očekujemo od Boga, gledamo i slušamo ohrabrenja i potstrekavanja na još veće ratoborstvo koje može dovesti, kako govore najveći savremeni dihovnici, do sveuništenja – naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je apelovao da sva neprijateljstva i ratovi budu obustavljeni.

– Svi smo mi slika Božija! Bog blagosilja među nama dobru volju! Dobra volja je dobro raspoloženje srca i duše prema drugome – naveo je mitropolit Hrizostom.

Čestitajući srećan i blagosloven Božić radosnim pozdravom “Mir Božiji – Hristos se rodi”, mitropolit Hrizostom je poručio da je “Hristos radost i veselje i zato se radujemo i veselimo slaveći njegovo rođenje”.

– Hristos je svojim rođenjem u pećini Vitlejemskoj, sobom i u sebi samom, donio božansku i nebesku radost i veselje, da obraduje i promijeni ondašnji grčko-rimski svijet koji je isto, kao i ovaj naš današnji, bio težak i turoban – naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit dabrobosanski je poručio da se ne treba plašiti i dozvoliti da nas zbune “kušači vjere”.

– Slavite rođenje Spasitelja svijeta Isusa Hrista, uvjek i neprestano pjevajući sa nebeskim anđelima: Slava na visinama Bogu, na zemlji mir, među ljudima dobra volja – poručio je mitropolit Hrizostom.

Filter 2019