Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Митрополит Хризостом: Да свијетом влада љубав, добра воља и мир

Извор: РТРС

Љубав, добра воља и мир нека побиједе сва зла овог свијета, а у божићне дане треба отворити срца за Господа љубави, поручио је у Божићној посланици, његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Митрополит Хризостом је истакао да не треба да се заборави на све страдалнике широм свијета, те да се треба помолити за њих.

– Погледајмо на све оне који имају неку потребу или невољу и помозимо им колико можемо како би имали благослов божији – рекао је митрополит Хризостом.

Он је подсјетио да се у свакодневном животу слуша како је свијет испуњен мржњом и човјекоубиством.

– До бола смо поврјеђени мржњом која се ових дана прелијева преко усана појединаца и читавих нација против других и различитих људи, народа Европе и свијета. Умјесто мира и добра којег молимо и очекујемо од Бога, гледамо и слушамо охрабрења и потстрекавања на још веће ратоборство које може довести, како говоре највећи савремени диховници, до свеуништења – навео је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом је апеловао да сва непријатељства и ратови буду обустављени.

– Сви смо ми слика Божија! Бог благосиља међу нама добру вољу! Добра воља је добро расположење срца и душе према другоме – навео је митрополит Хризостом.

Честитајући срећан и благословен Божић радосним поздравом “Мир Божији – Христос се роди”, митрополит Хризостом је поручио да је “Христос радост и весеље и зато се радујемо и веселимо славећи његово рођење”.

– Христос је својим рођењем у пећини Витлејемској, собом и у себи самом, донио божанску и небеску радост и весеље, да обрадује и промијени ондашњи грчко-римски свијет који је исто, као и овај наш данашњи, био тежак и туробан – навео је митрополит Хризостом.

Митрополит дабробосански је поручио да се не треба плашити и дозволити да нас збуне “кушачи вјере”.

– Славите рођење Спаситеља свијета Исуса Христа, увјек и непрестано пјевајући са небеским анђелима: Слава на висинама Богу, на земљи мир, међу људима добра воља – поручио је митрополит Хризостом.

Filter 2019