Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Matković se izbo nožem u zatvoru u Vojkovićima

Izvor: Glas Srpske

Milan Matković, iz Trebinja, osumnjičen za šverc narkoticima četiri dana nakon što je počeo štrajk glađu i zašio usta, izbo se nožem u bolničkom stacionaru zatvora u Vojkovićima, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

Kako saznajemo on je to uradio danas jer je nezadovoljan postupkom nadležnog tužioca.

Matković, koji je označen kao jedan od najvećih narko bosova, je 13. januara stupio u štrajk glađu, te provukao feder od hemijske olovke kroz gornju usnu kako bi zašio usta. Od tada do danas odbija hranu i vodu i, kako saznajemo, u veoma je teškom stanju.   Osim njega, u štrajk glađu su stupila i još tri osumnjičena iz njegove grupe. Oni su se na taj korak odlučili jer smatraju da im nije omogućeno pravo na nepristrasno suđenje, te da je istraga protiv njih pod stalnim pritiskom, kako medija, tako različitih visokih funkcionera uključujući i međunarodne  koji su vezani za BiH.

Osim Milana Matkovića u ovom slučaju za šverc narkoticima osumnjičeni su se  Saša Ratković, Dragan Supić, Tomislav Vidaković i Vladica Rakić. Tužilaštvo BiH ih tereti  da su od početka 2020. do polovine juna 2021. godine organizovano švercovali narkotike. Bili su dio kriminalne grupe koja je djelovala na području BiH, Srbije, Austrije, Hrvatske, Slovačke, Švicarske, Španije, Belgije, Nizozemske, te država Južne Amerike, odnosno Argentine, Brazila, Kolumbije, Bolivije, Perua, Surinama, Dominikanske Republike.

Matković i Ratković su organizovali grupu koja se pored šverca droge, bavila i švercom oružja i vojne opreme te proizvoda dvojne upotrebe, kao i pranjem novca. Matković se sumnjiči i za krivotvorenje isprave i pripremanje ubistva. Matković je i 2009. godine, kada je bio pritvoren u KPZ Zenica, zašio sebi usta u znak protesta zbog psihološkog iživljavanja zatvorskog osoblja na njemu.

Matković i ostali osumnjičeni za šverc drogom koji su pali sa njim otkriveni su na osnovu dešifrovanja aplikacije Skaj.

– Skaj  se čita i sve se vidi, pa i ubistva, napisao je Matković u jednoj od poruka na Skaj aplikaciji kada je shvatio da je otkriven.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com