Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Завршен састанак представника ГО СНСД-а Источно Сарајево са Додиком

Извор: Филтер

Како је и најављено данас је у Бањалуци одржан састанак представника Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево са предсједником ове странке Милорадом Додиком.

“Управо сам одржао састанак с пријатељима из Источног Сарајева. Посланици СНСД-а у пуном капацитету сутра ће гласати за подршку Савјету министара БиХ”, написано је на званичном твитер налогу Милорада Додика након састанка.

Подсјећемо, састанак је услиједио након што су се из ГО СНСД-а Источно Сарајево јуче обратили јавности негодујући због приједлога да Ненад Нешић буде нови министар безбједности у Савјету министара БиХ.

Након данашњег састанка Додик и Љубиша Ћосић, предсједник ГО СНСД-а Источно Сарајево обратили су се новинарима.

Додик је рекао да је СНСД у Источном Сарајеву с правом, узимајући у обзир резулате који су остварили, имао примједбу на одређене ствари.

На данашњем састанку су, саопштио је Додик, неке ствари разјаснили. Иако, како је додао, ово није најсретнија ситуација ни за њих у СНСД-у: Ова странка ће гласати за Вијеће министара БиХ, преноси Н1.

“Важно је да РС на прави начин буде заступљена на нивоу БиХ. Одређени компромиси и комбинације које смо чинили били су мотивисани обезбјеђењем што боље позиције РС”, навео је.

Осврнуо се кратко и на раније потезе ДНС-а.

“Онда када смо усвајали буџет, када смо формирали владу, а поготово онда када смо гласали за четири посланика у Дому народа БиХ, нам је било важно да имамо гласове ДНС-а”, изјавио је.

“Овдје смо као јединствена екипа градског одбора дошли у јединствени СНСД. Толико смо јединствени и толико водимо рачуна о РС да можемо рећи различита мишљења и да се они уваже. Слиједимо пут Милорада Додика и никакво хушкање неће нас убиједити у то да нас је неко искључивао. Не лично Ненад Нешић, него политике које је он представљао, неће имати нашу подршку унутар општинских структура”, додао је Ћосић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com