Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Završen sastanak predstavnika GO SNSD-a Istočno Sarajevo sa Dodikom

Izvor: Filter

Kako je i najavljeno danas je u Banjaluci održan sastanak predstavnika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo sa predsjednikom ove stranke Miloradom Dodikom.

“Upravo sam održao sastanak s prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Savjetu ministara BiH”, napisano je na zvaničnom tviter nalogu Milorada Dodika nakon sastanka.

Podsjećemo, sastanak je uslijedio nakon što su se iz GO SNSD-a Istočno Sarajevo juče obratili javnosti negodujući zbog prijedloga da Nenad Nešić bude novi ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Nakon današnjeg sastanka Dodik i Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD-a Istočno Sarajevo obratili su se novinarima.

Dodik je rekao da je SNSD u Istočnom Sarajevu s pravom, uzimajući u obzir rezulate koji su ostvarili, imao primjedbu na određene stvari.

Na današnjem sastanku su, saopštio je Dodik, neke stvari razjasnili. Iako, kako je dodao, ovo nije najsretnija situacija ni za njih u SNSD-u: Ova stranka će glasati za Vijeće ministara BiH, prenosi N1.

“Važno je da RS na pravi način bude zastupljena na nivou BiH. Određeni kompromisi i kombinacije koje smo činili bili su motivisani obezbjeđenjem što bolje pozicije RS”, naveo je.

Osvrnuo se kratko i na ranije poteze DNS-a.

“Onda kada smo usvajali budžet, kada smo formirali vladu, a pogotovo onda kada smo glasali za četiri poslanika u Domu naroda BiH, nam je bilo važno da imamo glasove DNS-a”, izjavio je.

“Ovdje smo kao jedinstvena ekipa gradskog odbora došli u jedinstveni SNSD. Toliko smo jedinstveni i toliko vodimo računa o RS da možemo reći različita mišljenja i da se oni uvaže. Slijedimo put Milorada Dodika i nikakvo huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao. Ne lično Nenad Nešić, nego politike koje je on predstavljao, neće imati našu podršku unutar opštinskih struktura”, dodao je Ćosić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com