Thu. Feb 2, 2023
ћирилица /latinica

Drina se izlila u Zvorniku, Lim u opadanju, Vrbas i Una rastu

Izvor: RTRS

Rijeka Drina izlila se na poljoprivredno zemljište u zvorničkim mjesnim zajednicama Tršić i Roćević, dok je u Karakaju voda ušla u podrumske prostorije četiri kuće, a ugroženo je još oko 50.

Poplavljena je gradska plaža u Zvorniku, a očekuje se da će se rijeka izliti i u vikend naselju u Srednjem Šepku.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović izjavio je za RTRS da će noć biti duga i teška, a procjene su da će doći do rasta nivoa Drine.

Vodostaj rijeke Lim opao je tokom noći za desetak centimetara i za sada je sve pod kontrolom i nema ugroženih, rekli su za RTRS iz Teritorijalno-vatrogasne jedinice Rudo.

U dijelu opštine uz Lim i Uvac juče je proglašena vanredna situacija.

Lim se izlio na području mjesnih zajednica Staro Rudo, Mrsovo i Obrvena, rekao je za RTRS načelnik Opštinskog kriznog štaba Marko Pjevčević.

Zbog naglog porasta vodostaja uslijed čega je Vrbas prešao kotu redovne odbrane od poplava, zakazana je sjednica Štaba za vanredne situacije Banjaluka.

– Za sada nema mjesta panici, naše ekipe su u pripravnosti i u svakom trenutku spremne da reaguju – naveo je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

Vodostaj Une u Kozarskoj Dubici i dalje raste, iznosi 344 centimetra i veći je u odnosu na sinoć za 20 centimetara.

Vodostaj Drine u Foči je u opadanju, Ćehotina je u blagom porastu, ali u je Pljevaljima u opadanju tako da se ne očekuju veći problemi.

Filter 2019