Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Дрина се излила у Зворнику, Лим у опадању, Врбас и Уна расту

Извор: РТРС

Ријека Дрина излила се на пољопривредно земљиште у зворничким мјесним заједницама Тршић и Роћевић, док је у Каракају вода ушла у подрумске просторије четири куће, а угрожено је још око 50.

Поплављена је градска плажа у Зворнику, а очекује се да ће се ријека излити и у викенд насељу у Средњем Шепку.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић изјавио је за РТРС да ће ноћ бити дуга и тешка, а процјене су да ће доћи до раста нивоа Дрине.

Водостај ријеке Лим опао је током ноћи за десетак центиметара и за сада је све под контролом и нема угрожених, рекли су за РТРС из Територијално-ватрогасне јединице Рудо.

У дијелу општине уз Лим и Увац јуче је проглашена ванредна ситуација.

Лим се излио на подручју мјесних заједница Старо Рудо, Мрсово и Обрвена, рекао је за РТРС начелник Општинског кризног штаба Марко Пјевчевић.

Због наглог пораста водостаја услијед чега је Врбас прешао коту редовне одбране од поплава, заказана је сједница Штаба за ванредне ситуације Бањалука.

– За сада нема мјеста паници, наше екипе су у приправности и у сваком тренутку спремне да реагују – навео је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на друштвеним мрежама.

Водостај Уне у Козарској Дубици и даље расте, износи 344 центиметра и већи је у односу на синоћ за 20 центиметара.

Водостај Дрине у Фочи је у опадању, Ћехотина је у благом порасту, али у је Пљеваљима у опадању тако да се не очекују већи проблеми.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com