Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Snijeg usporio saobraćaj, obustave zbog izlivanja vode na kolovoz

Izvor: Glas Srpske

Usporeno zbog snijega jutros se vozi na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a obustave su i dalje na dionicama na kojima je došlo do izlivanja vode na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Saobraćaj je zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica na izlazu iz Kostajnice /Ulica Ranka Šipke/, kao i na magistralnom putu Kostajnica-Novi Grad u mjestu Dobrljin, a vozila su preusmjerena na alternativne putne pravce.

Obustava je i na dionici regionalnog puta Stari Majdan-Lamovita u zoni rudnika Omarska, a alternativni pravac za putnička vozila je Gradina škola-Gradina crkva-Srednja Marićka crkva-Omarska.

Zbog izlianja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Kostajnica u mjestu Špilja saobraćaj se odvija otežano, a obustavljen je na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radomirovac.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Obustava saobraćaj zbog izlivanja vode na kolovoz u Federaciji /FBiH/ je na dionici Srbljani-Bihać, a vozila su preusmjerena na alternativne putne pravce. Mogući su nailasci na veće količine vode na kolovozu na području Bužima i Bosanske Otoke.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Snijeg dosta usporava saobraćaj u višim predjelima i preko prevoja, a vozičima se skreće pažnja i na poledicu.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Jablanica-Posušje i Livno-Glamoč-Mlinište.

Radovi se izvode na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka–Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Zbog oštećenja mosta na lokalnom putu u Gornjim Orlovcima na području grada Prijedora obustavljen je saobraćaj do kraja godine.

Deminerski radovi izvode se na putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, područje grada Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća, Doboj-Maglaj, Jajce-Crna Rijeka, Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/ na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug i na putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Filter 2019