Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Снијег успорио саобраћај, обуставе због изливања воде на коловоз

Извор: Глас Српске

Успорено због снијега јутрос се вози на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, а обуставе су и даље на дионицама на којима је дошло до изливања воде на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Саобраћај је због изливања воде на коловоз обустављен на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица на излазу из Костајнице /Улица Ранка Шипке/, као и на магистралном путу Костајница-Нови Град у мјесту Добрљин, а возила су преусмјерена на алтернативне путне правце.

Обустава је и на дионици регионалног пута Стари Мајдан-Ламовита у зони рудника Омарска, а алтернативни правац за путничка возила је Градина школа-Градина црква-Средња Марићка црква-Омарска.

Због излиања воде на коловоз на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Костајница у мјесту Шпиља саобраћај се одвија отежано, а обустављен је на локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радомировац.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Обустава саобраћај због изливања воде на коловоз у Федерацији /ФБиХ/ је на дионици Србљани-Бихаћ, а возила су преусмјерена на алтернативне путне правце. Могући су наиласци на веће количине воде на коловозу на подручју Бужима и Босанске Отоке.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Снијег доста успорава саобраћај у вишим предјелима и преко превоја, а возичима се скреће пажња и на поледицу.

Угаженог снијега на коловозу има на путним правцима: Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар, Јабланица-Посушје и Ливно-Гламоч-Млиниште.

Радови се изводе на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака–Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

Због оштећења моста на локалном путу у Горњим Орловцима на подручју града Приједора обустављен је саобраћај до краја године.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, подручје града Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

У ФБиХ се радови изводе на путним правцима Сарајево-Вогошћа, Добој-Маглај, Јајце-Црна Ријека, Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ и на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com