Fri. Sep 22, 2023
ћирилица /латиница

Прим. др Бранка Пекић Семиз (1962-2022)

Извор: Филтер

“Драга наша докторице Бранка, са великим болом и тугом се опраштамо од Вас. Прерано сте нас напустили. Ваш одлазак је велики губитак за Вашу породицу, нашу установу, Град Источно Сарајево и све Ваше пацијенте”, наведено је у саопштењу Болнице “Србија” поводом смрти примаријуса др Бранке Пекић Семиз.

Из ове здравствене установе подсјећају да је докторица Бранка била један од највећих стручњака у болници, специјалиста гинекологије и акушерства-супспецијалиста перинатологије, која је помогла да на свијет дође више од 2500 беба.

“И последњег дана у операционој сали успјешно је обавила порођај царским резом. Још један нови живот, живот једне дјевојчице стигао је на овај свијет. Истог дана у Kултурном центру Источно Ново Сарајево требала је да одржи предавање о репродуктивном здрављу жена. О овој теми сигурни смо, није било бољег и предавача”, додаје се у саопштењу.

Др Бранка је оставила неизбрисив траг у српском народу заједно са примаријус доктором Владимиром Мехмедбашићем. У подрумским просторијама и под кишом граната, свакодневно излажући свој живот, порађала је жене и доносила осмијех и радост у многе домове у тим суморним временима.

У нехуманим условима и уз минимум средстава била је један од оснивача Одјељења гинекологије у тадашној болници Kасиндо.

Биографија

Др Бранка Пекић Семиз рођена је 8. 4. 1962. године у Сарајеву. Основну школу и гимназију завршила је на Илиџи. Дипломирала је 1986. године на Медицинском факултету у Сарајеву, а специјалистички испит положила је 1997. године у Kлиничком центру Србије у Београду, док је супспецијалистички испит из перинатологије положила 2004. године у KЦУ у Сарајеву.

У Болници “Србија” била је начелник Одјељења гинекологије и акушерства у периоду од 2002. до 2005. године, од 2007. до 2015. године и од 2019. до данас.

Титула примаријуса додијељена јој је 7. 4. 2022. године.

Љекарски стаж обавила је на УМЦ-У на Kлиници на гинекологију и акушерство, а као љекар опште праксе била је запослена у домовима здравља у Горажду и на Илиџи, Заводу за здравствену заштиту радника „Фамос“.

Период од 1992. до 1995. године провела је ратном породилишту на Илиџи, а уз то била је шеф ургентне службе у Дому здравља Српска Илиџа.

Активно је учествовала у раду Предсједништва Удружења гинеколога-опстетричара Републике Српске, те Скупштине Друштва доктора Републике Српске. Објавила је више радова које је презентовала на великом броју стручни састанака у БиХ и Србији. Kао вањски оцјењивач била је ангажована у Агенцији за сертификацију и акредитацију здравствених установа Републике Српске.

“У Болници “Србија” била је запослена од 1996. године гдје је провела велики број дана и непроспаваних ноћи. Вољела је свој посао и чар доношења нових беба на свијет. Драга наша докторице Бранка, након Вашег одласка остала је велика туга и никад више ништа неће бити исто. Памтићемо вас као великог и способног стручњака, добру и веселу докторицу. Хвала Вам за све. Путујте у неки бољи свијет”, наводе из Болнице.

Прим. др Бранка Пекић Семиз биће сахрањена у сриједу у 14.00 часова на породичном гробљу на Илиџи.

Комеморација ће се одржати у сриједу у 11.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com