Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

Одржано стручно предавање о ковиду и постковид синдрому

Извор: Филтер

У Културном центру Источно Ново Сарајево синоћ је одржано стручно предавање на тему “Ковид и постковид синдром, искуства у лијечењу и превенцији”.

Предавање је започео др Данко Васиљевић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и координатор тима за вакцинацију у Дому здравља Источно Сарајево који је говорио о важности вакцинације против корона вируса, врстама вакцина, те њиховим контраиндикацијама.

Објаснио је које су реакције на вакцину као и која обољења спадају у ризичну групу код примања вакцине.

“Вакцинација у Дому здравља почела је 23. марта 2021. године и до сада је дато преко 18.000 доза”, рекао је др Васиљевић, истићући да је Источно Сарајево на другом мјесту по одзиву становника на вакцинацију.

О постковид синдрому, симптомима, имунитету и начину заштите говорила је др Сања Тановић, специјалиста породичне медицине.

Дипломирани психолог Јована Ерић објаснила је како ковид утиче на ментално здравље, које су последице изолације и стигматизације особа које су обољеле од корона вируса.

На предавању је говорио и др Душко Елез, специјалиста пулмолог и онколог који је провео двије године на ковид одјељењу Болнице “Србија” .

Filter 2019